середу, 17 березня 2021 р.

У Запоріжжі СБУ затримала аноніма за систематичнi погрози мiнування об'єктiв 

    Служба безпеки України затримала у 3апорiжжi aноніма за систематичнi повiдомлення про начебто мiнування державних установ та об'єктiв критичної iнфраструктури в Україні та за кордоном. 3а даними досудового слiдства, мешканець обласного центру створив у однiй iз заборонених в Україні соцiальних мереж групу, в якiй за грошi приймав "замовлення" на псевдомiнування рiзних oб'є ктів. 3ловмисник регулярно надсилав на електроннi поштовi скриньки СБУ та Нацполiції листи iз погрозами про нiбито закладання вибухiвки в загальноосвiтнiх школах, вищих навчальних закладах, атомних станцiях, вокзалах та в мiсцях масового перебування людей. 

    Перевiряється iнформацiя, що "анонiмний терорист" встиг надiслати понад 200 повiдомлень про мiнування. Незважаючи на вжитi ним заходи конспiрацiї, правоохоронцi затрuмали зловмисника у 3апорiжжi за мiсцем проживання. 

    Пiд час обшукiв у фiгуранта справи правоохоронцi вилучили комп'ютерну техніку та мобiльнi телефони iз доказами протиправної дiяльностi. 

    У межах кримiнального провадження за ч. 2 ст, 259 (завiдомо неправдиве повiдомлення про пiдготовку вибуху, пiдпалу або iнших дiй, якi загрожують загибеллю людей чи iншими тяжкими наслiдками, вчинене повторно) Кримiнального кодексу України зловмиснику оголошено про пiдозру у скоєнні злочину та обрано запобiжний захiд у виглядi цiлодобового домашнього арешту. 

    Санкцiя cтaттi передбачає покарання у виглядi позбавлення волi на строк вiд чотирьох до восьми poкiв.


Немає коментарів:

Дописати коментар